Jäämeren safarit

Erämestarit järjestää moottorikelkkasafareita Ivalosta jäämerelle.

Safareiden pituudet vaihtelevat ajettavan reitin pituuden mukaan. Kaikki safarit voidaan räätälöidä pituuden ja vaativuuden mukaan asiakkaan toiveiden mukaisesti ja aikataulujen yhteen sovittamiseksi.

Esimerkkisafari on 3 päivän mittainen ja on vähintään 600 km käsittävä retki, joka on vaatimustasoltaan vaativa, joten hyvä yleiskunto olisi suotavaa.

Esimerkki safariohjelmasta

Jäämeren safari (Utsjoen kautta: Ivalo – Utsjoki – Jäämeri – Utsjoki – Ivalo)

1. päivä

Saapuminen Ivalon lentoasemalle, opas vastassa. Kuljetus hotellille, majoittuminen 2 hh. Illallinen ja sauna. 

2. päivä

 

Aamiainen. Kelkkailuvarusteiden (haalarit, kengät, käsineet, kypärät yms.) jako, omavastuusitoumuksien täyttö ja allekirjoitus. Mukana kuljetettavien varusteiden kiinnitys kelkkoihin. Oppaan ohjeet (ajettava reitti, turvallisuussäännöt, ajo-opetus). Lähtö safarille. Moottorikelkkareittiä pitkin Ivalo-joelle, jota pitkin Inarijärvelle ja Inariin, josta siirrytään metsien kätköihin ja kohti Kaamasta. Kaamasessa lounas, jonka jälkeen matka jatkuu metsien halki pohjoisimman Lapin suurille aavoille ja aukeille tuntureille kohti Utsjokea. Utsjoelle saavutaan illalla. Majoittuminen 4 hengen mökkeihin. Illallinen mökeissä. Sauna.

3. päivä

Aamiainen. Lähtö kohti Norjaa ja Jäämerta. Upeiden tunturimaisemien kautta Nuorgamiin, käynti tullilla ja Tenojokea pitkin Tanabrun kautta Norjan tuntureille. Ajamme yli tuntureiden ja laskeudumme Jäämeren rannalle. Paluu eri reittiä pitkin. Maastolounas matkan varrella. Nuorgamin kautta Utsjoelle, jossa mökkimajoitus, illallinen ja sauna.

4. päivä

Aamiainen, jonka jälkeen lähtö kohti Ivaloa. Maastolounas (tai jos sääolosuhteet ovat huonot, lounas Inarissa). Inarista Hammastunturin kautta Ivaloon (tai jos sää- olosuhteet ovat huonot, Inarijärveä ja Ivalojokea pitkin Ivaloon – opas päättää). Reissumme päättyy Ivaloon majoitumme hotelliin, jossa sauna ja illallinen.